Stuudio seadmed – Chair

Tutvustame teile ka Pilatese seadmeid:
Chair (wundachair) on seadmetest disaini mõttes kõige kompaktsem, esmalt disainitud koduseks kasutuseks mõeldud treeningvahend. Originaalis puidust kast, mille ühel küljel on vedrudega kinnitatud pedaal ning mida sai kodus kasutada ka tavalise toolina, sellest ka seadme nimi.

Pikalt oli chair justkui varjusurmas, seda kasutasid suurte masinate kõrval vaid tõsised ala fännid, kui tegelikult on see üks füüsiliselt väljakutsuvamaid seadmeid – toetuspind on väike, lisandina külgepandavad käetoed võimaldavad sooritada väga raskeid ülakeha harjutusi ning näiteks footwork harjutusi saab sooritada seistes. Tänu sellele on see seade väga mitmekülgne abivahend, saab kasutada taastusraviks ning samuti pakkuda väljakutset juba kogenud harrastajale. Tänu oma headele jalaharjutustele on suurepäraseks abiks ka jooksjatele, ülakeha tugevdavad harjutused tulevad kasuks tennise- ja golfimängijatele.

Tänapäevane chair näeb välja veidi erinev, meie stuudios on metallkarkassil Peak firma mudel, mille pedaali saab avada (split pedal). Kasutame chairi personaaltreeningutes. Tule ja proovi!